Prilog iz Emisije Linija Zivota, emitirano 08.03.12.
Sremuš je jedna vrlo ljekovita biljka. Medicinska istraživanja su utvrdila da pomaže protiv hipertenzije, visokog holesterola i triglicerida, anemije, parazita i gljivica, masne jetre, diabetesa. Sremuš sadrži sumporno jedinjenje alicin koji je najjaći prirodni antibiotik.
Emisija na Na Rubu Znanosti sa Rik Simpsonom o ljekovitim svojstvima konopljinog ulja.
Predavanje doktora Vedrana Hasanagića u Kragujevcu o korištenju mega doza vitamina C u svrhu poboljšavanja zdravlja i liječenju bolesti. Istine i zablude oko vitamina C. Koje količine vitamina C se smiju koristiti. Zašto je vitamin C koristan i koje količine smijemo koristiti.
Kratki informativni video o eserihija coli bakteriji razmnozavanju i urinarnim infekcijama. Govori Nebojsa Kolak. Rezija Vedran Hasanagic.
Sremuš /Allium ursinum/ Vedran Hasanagić doktor alternativne medicine, predstavlja zdravstvene beneficije sremuša. Sremuš je u samom vrhu naših ljekovitih biljki. Proglašen medicinskom biljkom godine u Evropi. Pogledajte Vedranovo izlaganje o korisnim djelovanjima ove biljke i na koji način je koristiti.
Doktori alternativne medicine i herbalistike, Mirjana i Vedran Hasanagić prikazuju kako pripremiti smutiš koji pomaže snižavanju visokog holesterola i trigliceride. Kratak i vrlo informativan video.
Vedran Hasanagić doktor herbalistike kao gost Višeslava Rankovića na Vojvođanskoj televiziji u emisiji Zdravo Živo. Razgovor o prirodnim načinima liječenja, prirodnim preparatima i bolestima koje se mogu lako tretirati alternativnom medicinom.
Sve informacije i detalje o kvalitetnim eteričnim uljima, baznim uljima i pripravcima iz prirode možete dobiti na: tina.kranjcic@gmail.com Čuvarkuća – „čuva”…
Nutricionistica Laura Sands objašnjava zašto je kravlje mlijeko nezdravo i neprirodno za ljude.